Spinazie invriezen

Er bestaan veel fabels en verhalen omtrent het invriezen en opwarmen van spinazie

Er zouden veel giftige stoffen, waaronder nitraat, vrijkomen bij een tweede keer opwarmen. Chef-koks en wetenschappers zijn het er echter over eens dat spinazie invriezen en weer opwarmen absoluut geen kwaad kan. De concentraties zijn te laag om slecht te zijn voor de gezondheid.

De fabel is waarschijnlijk ontstaan door het feit dat men nog steeds denkt dat spinazie meer ijzer bevat dan andere groenten. Deze meetfout is al tientallen jaren geleden hersteld, maar wil nog niet doordringen bij het grote publiek zodat er allerlei verhalen de ronde blijven doen.

spinazie invriezen

Tips

Bladgroenten kunnen hun voedingswaarde snel verliezen. Dus wil je spinazie invriezen, koel de spinazie dan na het bereiden zo snel mogelijk af en verpak het in een luchtdichte (diepvries)zak. Bij een temperatuur van -18 is de spinazie dan zeker 12 maanden houdbaar in de diepvries.

Maak je geen gerecht, maar wil je je spinazie toch lang vers houden? Blancheer de blaadjes dan 3 minuten. Koel ze af onder de koude kraan en vries ze gelijk in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.