Rauwe spinazie gezond

De laatste tijd maakt rauw voedsel een opmars. Maar welk rauw voedsel is nou eigenlijk echt goed voor je? Hieronder wordt bekeken of spinazie in zijn rauwe vorm ook gezond is.

Waarom rauw eten

Rauwe spinazie is gezond om te eten omdat als het op deze manier gegeten wordt alle voedingstoffen het best bewaard worden. In spinazie zit veel vitamine A, K, C en B6, maar ook foliumzuur, calcium, ijzer en magnesium. Allemaal stoffen die het lichaam nodig heeft. Deze stoffen zorgen er namelijk voor dat je immuunsysteem versterkt wordt, zodat je minder vaak ziek wordt. Tevens worden, door regelmatig rauwe spinazie te eten, gifstoffen sneller uit je lichaam afgevoerd.

rauwe spinazie gezond

Hoe rauw eten

Allemaal leuk en aardig, deze positieve kenmerken van rauwe spinazie, maar hoe verwerk je dat nou op een lekkere manier? Om rauwe spinazie gezond te eten zijn er verschillende opties. Allereerst kan je een lekkere salade maken. Meng de spinazie met wat slasoorten, limoensap en andere elementen voor de salade en u hebt een gezonde spinazie salade!

Daarnaast is rauwe spinazie ook goed te verwerken in een smoothie met wat bevroren fruit erbij om een heerlijke zoete toets toe te voegen! Ook past het prima bij een boterham met kaas. De goede elementen van de spinazie hoeven dus niet door het te koken verloren te gaan! Eet je spinazie rauw en krijg een gezonde opkikker!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.