Mag je spinazie opwarmen

Op het menu voor de avond staat spinazie

Helaas ben je wat later thuis en wil je de restjes nog even opwarmen. Maar mag je spinazie opwarmen? Enkele jaren geleden werd het nog streng afgeraden omdat het opnieuw opwarmen van nitriet niet goed zou zijn voor de mens. Dus mag je de spinazie opwarmen?

Het antwoord is: Ja!

Het eten van spinazie, die voor de tweede keer is opgewarmd, kan alleen kwaad als je de groente niet goed hebt schoongemaakt of als de spinazie op een verkeerde manier afgekoeld wordt. Vroeger werd het opnieuw opwarmen van spinazie streng afgeraden, omdat de spinazie vaak niet schoon genoeg was, maar volgens de experts van SpinazieKoken.nl is er dus helemaal NIKS aan de hand met spinazie opwarmen zolang je je aan de regels van de kunst weet te houden!

Mag je spinazie opwarmen

Er zat dan nog aarde tussen de blaadjes

De bacteriën die in de spinazie zitten kunnen nitraat omzetten in nitriet. Te veel nitriet zorgt voor inwendige verstikkingen. Als je de spinazie de eerste keer dus goed opwarmt zodat alle bacteriën weg gaan, heb je bij het opwarmen van een tweede portie geen problemen. Daarnaast is het van groot belang om de restjes spinazie zo snel mogelijk na de eerste keer opwarmen, in de koelkast te bewaren op ongeveer vier graden. Zo voorkom je dat de bacteriën weer in het spel komen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.